Опис

Белеењето на забите со системот WhiteLight е иновативен метод, кој ги пренесува избелувачките процедури од стоматолшката ординација во домот.

Активната состојка на системот е 10% карбамид пероксид.Тоа е истата состојка, која стоматолозите ја користат при скапите процедури на белеeње. Состојката има силен избелувачкии антибактериски ефект.

Системот Whitelight ги содржи сите предности нанормалната ласерска процедура за белеeње на забите, со што истовремено е поефективен, со подостапна цена, привлечен надворешен изглед и лесен за употреба.

White Light белење на забите вклучува светлечка технологија и е најновиот начин на белење на заби во стоматологијата.

Комплетот вклучува: машинка за избелување со две батерии, две силиконски прегради и две тубички гел за избелување.

Употреба:
Измијте ги забите со паста за заби. Нанесете мало количество гел по горната и долната внатрешна страна на силиконската преградичка на машинката. Поставете ја преградичката во форма на залак во устата, така да прилегне удобно врз забите. Поставете го изворот на LED светлина врз “залакот” така што ке се прилепи кон внатрешниот дел на силиконскиот приспособувач. Притиснете ги со усните надворешните силиконски страни од изворот на LED светлина. Притиснете го копчето за вклучување на светлината Апаратот ке се исклучи автоматски по 10 минути – еден полн циклус на избелување. Во случај на неопходност, може да ја вклучите светлината за нов циклус од 10 минути до 3 напоредни циклуси.

За интензивно избелување, користете трикратни циклуси по 30 минути на ден во продолжение од 5 денови.